Kategóriák
Hírek
Kategóriák
Szűrés
Márka
Szín
Terméktípus
Ajánlataink
Gombocska hírlevél
Szállítási információk

Gombocska BLOG

TOP termékek
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate

Hímzőkeret


Hímzőkeret

Keresztszemes hímzéshez hímzőkeretek.


Sorrend:


Sorrend:

Hímzőkeret

A hímzőkeret, mint ahogy a nevében is benne van, hímzésnél használatos. Általában:)

A hímzőkeretet a hímezendő anyag megfeszítésére használjuk. Ha használjuk a hímzőkeretet, akkor hímzés közben nem húzzuk meg az anyagot, így sokkal szebb lesz a kézimunkánk. Nem feltétlenül szükséges természetesen, de kezdőknek nagyon jól jön.

Manapság már képkeretként is használják a hímzőkeretet, nagyon jó és dekoratív megoldást jelent. Általában világos nyírfából készül, de már kaphatóak bambuszból, bükből és műanyagból is. Egy fém csavarral tudjuk rögzíteni. A kör hímzőkeret két részből áll. Van egy kör, erre fektetjük rá a hímző anyagot. Azután van a másik kör, aminek a mérete csavarral állítható. Ez egy nyitott kör. Ezt ráhelyezzük az anyagra, úgy hogy az alatta lévő körre feszítjük az anyagot. Eligazítjuk az anyagot, majd a csavarral, amit csak kézzel kell tekerni, meghúzzuk a felső kört, azaz rászorítjuk. Kész is vagyunk.

Formája és mérete változhat. Lehet kapni kört, oválisat. De vannak négyzögletese hímzőkeretek is. A kör keretek 7 cmtől akár 35 cmig is kaphatóak. A szögletesek az úgynevezett hímzőrámák. Ezeket általában gobelinhez használják. A keret hímzés közben feszesen tartja az anyagot, lehetővé teszi a gyorsabb munkát. Az alap ahogy kifeszül, az öltések is egyenletesek lesznek. A rámára feszített anyag, hímzés közben nem piszkolódik, ez is nagy segítség a gobelin hímzés közben, mert az nem az a munka, amit mosógépbe teszünk. Ezek általában nagy méretű munkákhoz vannak főleg. De állítható a méretük sok esetben. Ennél az anyagot rögzíteni kell szintén a kerethez. Ez van ahol tépőzárral történik, de a legtöbb esetben oda kell ölteni a kereten lévő anyaghoz a hímzésre váró munka szélét. Van olyan, hogy a kereten munka közben lehet tekerni az anyagot, így nagyobb anyag is felfogatható. ilyenkor az alsó és a felső rúdra lehet feltekerni az anyagot. Vannak spéci asztalok, amikhez ezek a gobelin rámák rögzíthetőek, ezek a hímzőállványok.

További keresztszemes termékek


Webáruház készítés