Kategóriák
Kategóriák
Szűrés
Márka
Szín
Terméktípus
Ajánlataink
Gombocska hírlevél
Szállítási információk

Gombocska BLOG

TOP termékek
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate
Naptár
2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Gobelin minták

Főkategória >Gobelin >Gobelin minták

Gobelin minták

Többféle méretben és rengeteg mintában kapható gobelinek. 

A képeket minőségi Zweigart fehér színű kanavára, pigment alapú festékkel nyomtatjuk. Minden kép szélén megtalálható a hímző fonal színösszeállításához szükséges színskála. Amennyiben kéred a fonalat is a képekhez, kérem jelezd. DMC és puppest fonalakat tudunk biztosítani.

A termék méretek a festett, kivarrható felületre vonatkoznak. Gobelinek nem moshatók, tisztítását kérjük bízzad szakemberre.

Itt találod Gobelin minta válogatásunkat:


Sorrend:


Sorrend:

Gobelin minták

A gobelinhímzés egy szövéstechnikát utánzó technika, amely tulajdonképpen a keresztöltés balról jobbra dőlő felét használja alapöltésként. 

A gobelinhímzés-technika a 19. században alakult ki Franciaországban. A szövőipar fejlődése miatt, valamint kereslet hiányában abbahagyták a nagyméretű és munkaigényes falikárpitok szövését a takácsok. A nagypolgári és kispolgári igények kielégítésére a kézimunka új ága született meg a gobelinhímzés.

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a szép, hagyományos hobbit, válogass gobelin mintáink közül.

Gobelin (ejtsd goblen) anyaga 100 pamut alap. Minden lyukba öltünk, így a sűrű öltések befedik az alapanyagot. Nagyon fontos, hogy a gobelin alapot nem forgatjuk varrás közben, mert csak így lehet a dőlésirány azonos. Célszerű gobelin hímzésnél annyi tűt használni, ahány színnel dolgozunk. Könnyebb így dolgozni, időt spórolunk, nem kell állandóan átfűzni a fonalat színváltáskor.

Előfordul, hogy kontúröltést is használunk gobelin hímzésnél. A kontúrt hangsúlyozáshoz használjuk. Az alapanyag négyzetrácsos szövésű kanava. A munka minősését a kanava fonalsűrűsége határozza meg. A gobelin alap, kanavász fonalsűrűsége a 10 négyzetcentiméterre eső öltések számát jelenti. Van 18,21,26,30,40,44,48,52,56,60,70,80 és 100-as fonalsűrűségű kanavász. Minél nagyobb a szám, annál finomabb a munka.

A gobelinhez osztott hímzőt használunk általában. Ez pamut fonal, mouline fonalként is ismerjük. Használnak még gyapjú fonalat is, amellyel nehezebb dogozni, mert könnyen szakad, viszont sokkal gyorsabban halad a munka a fonal vastagságából adódóan. Lehet még selyem fonallal is dolgozni. A legtöbben a mouliné fonalakat használják, aminél nagyon fontos, hogy egy képhez, csak egyféle gyártó fonalát használjuk. Ne keverjük a különböző típusú fonalakat, mert az az összhatás kárára tesszük. Bizonyos fonalak fényesebbek, mások mattabbak, olcsóbb fonalak esetleg foghatnak. Az osztott hímzők 8 m hosszúak és egy szál 6 szálra bontható, ezért is nevezik osztott hímzőnek.

Érdemes megnézni, hogy a gobelin alapon melyik fonal gyártó színkódjai vannak feltüntetve, mert akkor sokkal könnyebb a képhez tartozó színeket beazonosítani, beszerezni. Ha nem azt a fonalat használjuk, azzal sincs baj. Tudunk mindenféle fonalátváltó programokat keresni az interneten, némelyik keresztszemes újságban is van ilyen lista. Viszont arra fel kell készülni, hogy pont ugyanolyan színt nem fogunk találni. Tehát kompromisszumot kell kötni, más színű lesz a kép, mint az eredeti.

A fonalgyártók fonalai között nem csak a színek között van különbség, hanem a színek száma között is. Általában az olcsóbb fonalaknál kevesebb a szín, egy részletgazdag mintát sokkal nehezebb kevesebb színnel megvalósítani. Érdemes ezeket is figyelembe venni mielőtt nekiállunk a gobelin alap kihímzéséhez.

Jó munkát kívánok

Kati - Gombocska bolt és webáruház


Webáruház készítés