Kategóriák
Hírek
Kategóriák
Szűrés
Márka
Szín
Terméktípus
Ajánlataink
Gombocska hírlevél
Szállítási információk

Gombocska BLOG

TOP termékek
Partnereink
Tanúsítvány
SSL Certificate

Kötőtű


Kötőtű

Ergonómikus és hagyományos kötőtűk. Körkötőtű, zoknikötőtű és egyenes kötőtűk. Válogass széles kötőtű választékunkból. Ha még csak érdeklődsz a kötés iránt vagy már profi vagy, nálunk megtalálod a szükséges kötőtűket és széles kötőfonal választékunkban az alapanyagokat is.

 
Kötőtű

Több tucat kötőtű a szükséges széles méretválasztékban. Egyenes és kör kötőtűk, zoknikötőtűk, hagományos és ergonomikus kötőtűk valamint az igazi kuriózumok, a segéd kötőtűk is megtalálhatóak kínálatunkban. Valószínű, hogy a mai kötési technika Arábiából származik, ahol főleg harisnyákat készítettek ezzel az eljárással.

Ezt eredetileg valószínűleg egy vékony pálcával, vagy durvább kötéseknél a kötő az ujjaival végezte. Később a pálca végén horgot alakítottak ki, hogy megkönnyítsék a hurkok átemelését egymáson. Amikor az első hurkokat átbujtatták a másodszorra készülteken, elkészült a bekezdés és a keret készen állt a kötés folytatására.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a kötés tehát az araboktól terjedt el, részben a Selyemúton kelet felé, egészen Tibetig, sőt Kínáig, másrészt a mórok közvetítésével jutott el Európába.

Manapság pedig már számos kötési eljárás és egyre több és professzionálisabb kötőtű segíti ezt a régi és csodálatos hobby gyakorlását.

További termékek kötés kategóriában

Webáruház készítés